Het pand wordt gebouwd in 1906 en vanaf het begin is het een bakkerij.
Bewoners – bedrijven
In de loop der jaren hebben er verschillende bedrijven gezeten. Een overzicht
Periode
Bewoners-bedrijf
Meer informatie
Bijlage
1906 – 1907
Bakkerij Wolter Buit
Wolter Buit is de zoon van Gerrit Buit en Hendrekien Katers-Buit. Die hebben ook een bakkerij in Nijensleek (Hoofdweg 39). In 1906 begint Wolter er een winkel en bakkerij. In 1907 komt Wolter te overlijden (in Dinslaken- Duitsland)
1907 -1919
Wed. W. Buit
De weduwe, Alijda Ellerbroek, blijft in het pand wonen en gaat door met de winkel De laatste jaren was er geen bakkerij meer in gevestigd. In de laatste jaren zat er een winkel in koloniale waren en een klompenhandel.
mogelijk 1919 –
Bakkerij de H. de Wit
1949 – 1951
Bakkerij Johan C. Vogelzang
Verdere details ontbreken.
1951 –
Bakkerij Heije de Jong
1978 – 1980(?)
Drukkerij Meester
Drukkerij Meester is in ieder geval in 1980 nog werkzaam op dit adres. Ze verzorgen alle soorten drukwerk. Henk Meester, die vroeger werkte voor drukkerij in Noordwolde, gaf vanuit dit pand eerst de Brinkbode uit en later de Regio Expres. Redactie zat daar ook. Waren beide huis-aan-huis kranten. Henk bouwde in 1992 nieuwe drukkerij aan Binnenbaan 6 in Wolvega en ging verder als ‘Meester Drukkers’. Hij ging wonen in Steenwijk, waar hij ook is overleden.
Otten
Op enig moment was er een bedrijf Otten op dit adres. Verdere details ontbreken.
2006 – ongeveer 2021
Boonstra Totaal Klus Service
Bakkerij Henk de Wit
Het is niet helemaal duidelijk op welk moment Henk de Wit zich als bakker registreert. Blijkens de reclameborden was de winkel gecombineerd met een kruidenierszaak en er werden ook tabaksartikelen verkocht, tenminste er was vergunning voor. Het kleine smalle bordje midden boven de voordeur gaf dit aan.
Bakkerij de Wit
Het verkoop en ondersteuningsteam van bakkerij Henk de Wit.
Johanna Grit
Sientje Noorman
Hillie Thomas
Mien Kok
Onbekend
Mogelijk een schoondochter van Freek Knol
Onbekende dochter van Freek Knol
... Hartsuiker
Verkoop
Het is nog onduidelijk wie er allemaal naderhand hebben gewoond en gewerkt. Wel is bekend dat het pand in 1978 te koop is aangeboden. In dezelfde krant staat, op 27 januari 1979, hetzelfde pand te koop. De vraagprijs is dan fl. 170.000 k.k.