Koendert Wiegman

Op 15 maart 2022 heeft oud-voorzitter Jannes Prikken op de website van de voetbalvereniging Old Forward een In memoriam geschreven over “Onze Koene”

Koene Wiegman, een man met een groot Old Forward-hart, is op 10 maart overleden

We wisten dat Koene de laatste jaren ernstige gezondheidsproblemen had. We zagen hem niet meer en velen vroegen zich hardop af: 'Hoe is het toch met Koene?'
Een echte Old Forward man die elke zondag, op zijn gele klompen, op onze velden de seniorenteams van Old Forward kwam supporteren. 
Vaak achter op het hoofdveld, één knie aan de grond en met een shaggie.

Koene was ook een kritische toeschouwer. Het kon altijd wel wat beter, maar als de punten binnen waren was ook een kleine overwinning prima. 
'1 - 0 is ook winst'. Hoe vaak zei hij zoiets niet. En in discussie over een wedstrijd, dat kan je maar beter niet doen, want Koene was vasthoudend in zijn gelijk. 
Dezelfde ervaring bij het klaverjassen. Koene kon flink mopperen als hij vond dat zijn maat zich vergooide. Dat leidde wel eens tot verhitte discussies. 
Maar wie vergooide zich?

Na de wedstrijd op de hoek van de bar; pilsje en een gehaktbal met mayonaise. Een servetje was wel eens nodig. De pilsjes smaakten hem goed, 
de fiets weer naar huis brengen, ja dat ging niet altijd vanzelf. 

En wat heeft 'onze Koene' een werk verzet op de velden. Met zijn 'schuppe' grondwerk voor verlichting, nieuwe gebouwen en drainage. 
Je deed nooit een tevergeefs beroep op hem. 

Koene was tot het laatst geïnteresseerd in zijn Old Forward. Wat zullen wij zijn naam nog vaak noemen, deze rasechte Old Forward man gaan wij niet vergeten.