Brandweer – Sportief

De mannen van de brandweer (aangevuld met ander personeel van de gemeente) zijn sportief.

Voetbal 1985


Dit was een elftal dat voornamelijk was samengesteld uit personeel dat in dienst was van de gemeente Vledder en dat deelnam aan een straatvoetbal toernooi.


Bron: 't Fledder Kerspel


Straatvoetbalteam
Roel Herder Harry Boer Pieter Bosma Burgemeester Cees Verstegen Jans Kamping John Bouwhuis Sake Hof Wieger Visser Bert Berton Berend de Ruiter Jacob Slagter Richard Bouwhuis Erwin Koeling

Roel Herder

Harry Boer

Pieter Bosma

Burgemeester Cees Verstegen

Verstegen C L H B

Jans Kamping

John Bouwhuis

Sake Hof

Wieger Visser

Bert Berton

Berend de Ruiter

Jacob Slagter

Richard Bouwhuis

Erwin Koeling

Wedden dat

Het is 1994 als de spuitgasten de uitdaging aangaan in het Tv-programma Wedden dat. De weddenschap die uitgevochten moet gaan worden: Heeft 1 fiets (met daarop een aantal brandweerlieden), meer PK dan een auto? Onder aanvoering van Mart Knecht zitten de mannen op een fiets, aan de andere kant van het touw staat een auto met de neus de andere kant op. Rolf Wouters, de presentator, mag na de strijd de Wedden-Dat-bokaal de bokaal meegeven aan de spuitgasten uit Vledder. In het interview dat Knecht geeft aan het blad Aanpakken van 1 juni 1994 zegt hij “Het was een hele leuke ervaring, al hoeven we nou ook weer niet elke dag naar de televisie-studio. We hebben in elk geval laten zien dat de brandweerjongens uit Vledder nog wel wat kunnen”. Was het echt zo makkelijk?

Wampex

De mannen van de brandweer zijn de grondlegger voor Wampex (Weekend Amphibie Expeditie) , een samenvoeging van een puzzeltocht en een overlevingstocht. De start en finish is altijd bij de brandweerkazerne.

Kampioenen

Dat de mannen (en vrouwen) van de brandweer sportief zijn is bekend. Vele wedstrijdjes zijn er geweest en er zijn in de loop der jaren aardig wat kampioenen gehuldigd:

  • Regiotrofee wielrennen (1989)
  • Dick Nijenhuis. Nationaal fietscrosskampioen voor brandweerlieden (1992)
  • Frens Trompetter. Run-Bike-Run wedstrijd voor brandweerlieden in Diever (1992)
  • ATB Estafette tegen de spuitgatten van Ruinen (1992)
  • Mart Knecht officieus Nederlands Kampioen Veldrijden in de veteranen klasse van de brandweer (1993)


Laatste aanpassing: 27 augustus 2022