Vledderveen – Werkhorstlaan 3 (Hoeve Immermoed)

Door een gift van weldoener P.W. Jansen wordt in 1897 21 hectare heide bij Vledderveen aangekocht. In 1901 wordt daar Hoeve Rustoord gebouwd. De opbrengsten van de boerderij zijn bestemd voor de verzorging van bejaarden in de rustoorden in Wilhelminaoord. Volgens het boek 200 jaar Maatschappij van Weldadigheid is de naamgeving in 1921 aangepast. “De toenmalige directeur, G. van Leusen, kwam met zijn rijtuig op inspectietocht door de koloniën. Aangekomen bij Hoeve Rustoord treft hij de kolonistenarbeiders zittend tegen de voorgevel, bezig met hun schaft. Na zijn bezoek aan de boerderij zitten de arbeiders nog steeds te schaften. Blijkbaar vind de directeur de tijd daarvoor ruim voldoende geweest. Hij spoort hen aan weer aan het werk te gaan. De arbeiders spreken geen woord, maar wijzen de directeur op het bordje boven hen op de gevel. De directeur loopt boos weg en sinds 1921 is de naam van de boerderij Immer Moed.”

Verhuur Hoeve Marianne- Hoeve Immer-Moed, Sophiahoeve, Hoeve Boschoord - 4 juli 1934
Verhuur Hoeve Marianne- Hoeve Immer-Moed, Sophiahoeve, Hoeve Boschoord. Jaartal: 4 juli 1934. Bron: Delpher: De boerderij; weekblad gewijd aan den land- en tuinbouw, veeteelt, pluimveehouderij. nr 39
Hoeve Rustoord
Hoeve Rustoord. Illustratie in Erica. Jaarboekje der Maatschappij van Weldadigheid, 1903
Jaartal: 1901-1902. Bron: Drentsch Archief

In 1934 wordt Hoeve Immer-Moed, samen met 3 andere boerderijen die bij de Maatschappij van Weldadigheid horen, aangeboden voor verhuur. Per 1 mei 1935 zijn ze verhuurd.

Hoeve Immer Moed
Hoeve Immer Moed.
Jaartal: onbekend. Bron: P. Oosterhof, Assen

bron: 200 jaar Maatschappij van Weldadigheid – Jan Mensink, Wil Schackmann, Angelie Sens


Laatste aanpassing: 25 september 2022